Diseminare

COMUNICAT DE PRESA FINALIZARE PROIECT

“LIGHTS. SHADOWS. ACTION!”

Asociatia Un Zambet Bacau in parteneriat cu asociatiile Youth Information Center of Kordelio Evosmos din Grecia, Sabbeen Group din Italia si E-Genclick Dernegi Association din Turcia a desfasurat in perioada 01.05 – 31.12.2013 proiectul „Lights. Shadows. Actions.” finantat de catre Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

Acesta a avut ca scop cresterea gradului de constientizare a tinerilor asupra importantei voluntariatului si implicarii active in procesul de dezvoltare personala, contribuind in acelasi timp si la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor de provenienta.

Participantii au experimentat metode precum teatrul de umbre, improvizatie, animatie stradala, storytelling, dar si workshopuri dedicate intelegerii conceptelor de cetatenie europeana si voluntariat.

Tinerii au realizat doua reprezentatii de teatru de umbre in mediul rural al judetului Bacau si un flashmob la Arena Mall Bacau, acestea avand ca tema “Why volunteer”.

În ceea ce privește rezultatele directe ale acestui proiect, putem menționa faptul ca s-a creat contextul necesar pentru impartasirea de idei si experiente ale tinerilor din diferite tari ale Europei cu privire la voluntariat, intelegerea rolului voluntariatului in formarea personala si profesionala, promovarea tolerantei si acceptarea diversitatii, schimb de bune practici si gasirea de noi planuri de recrutare de voluntari prin incurajarea tinerilor din mediul rural – networking intre organizatiile din mediul rural ale tarilor Uniunii Europene, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, organizare, gandire analitica, leadership, management, lucrul in echipa, pregatirea pentru a se implica activ in comunitatile de provenienta.

Asociatia Un Zambet Bacau este o organizatie ce sprijina tinerii in procesul de dezvoltare personala prin organizarea de proiecte si activitati bazate pe metode de educatie nonformala.

Alina Gheorghita – Manager Proiect
Tel: 0745.315.951
E-mail: asociatiaunzambet@yahoo.com
Facebook: Asociatia Un Zambet Bacau

Acest proiect a fost  finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar opinia autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.

Home / Diseminare