Activitati

Tinerii participanti in cadrul proiectului au luat parte la diferite activitati. Pe toata perioada desfasurarii exchange-ului tinerii, din cele 4 tari participante, au realizat scenografia si decorul necesar unei scene de teatru de umbre. In acelasi timp au organizat si o coregrafie pentru desfasurarea unui flashmob.

Tinerii s-au deplasat in orasul Buhusi unde au avut o reprezentatie de teatru de umbre. Spectatorii au fost tineri elevi din cadrul Colegiului Teoretic “Ion Borcea” impreuna cu cadrele didactice. Acestia au fost profund impresionati atat de tehnica folosita pentru desfasurarea piesei de teatru, cat si de interesul pe care tinerii participanti ai proiectului l-au avut pentru creearea unei atmosfere cu adevarat artistice. Ca multumire pentru prestatia pe care au oferit-o pe scena Casei de Cultura din Buhusi tinerii participanti au fost invitati de catre elevi si cadre didactice la o sesiune de comunicare in Amfiteatrul colegiului. S-au purtat discutii referitoare la organizarea activitatilor ONG-urilor in alte state ale Europei, la interesul pe care tinerii il ofera pentru participarea la activitati. Liderul de grup din fiecare tara a realizat o scurta prezentare a asociatiei pe care o reprezinta. Elevii colegiului au adresat intrebari fiecarui lider de grup reprezentand astfel interesul pe care il au in a cunoaste modul de organizare a ONG-urilor din alte tari. Mentionam faptul ca intreaga discutie s-a purtat in limba engleza intrucat atat tinerii participanti cat si elevii colegiului din Buhusi nu au intampinat probleme in a socializa in aceasta limba. La finalul vizitei tinerii participanti impreuna cu elevii si cadrele didactice s-au distrat facand cateva energizere.

O alta activitate remarcabila face referire la ziua in care tinerii participanti la proiect au realizat in incinta mall-ului bacauan un flashmob. Acestia, pregatindu-se intens in zilele anterioare, au realizat o coregrafie care a captat atentia celor care erau in acel moment in mall. Flashmob-ul a avut un impact deosebit de important in randul celor prezenti punand in vedere importanta voluntariatului. In urma flashmob-ului tinerii au impartit pliante punand accent in continuare pe necesitatea implicarii in activitati de voluntariat.

In urma acestor activitati tinerii au vizitat centrul bacauan ramanand placut surprinsi de cladiri, monumente si de atitudinea primitoare pe care au avut-o din partea cetatenilor.

Home / Activitati