Despre proiect

papusi teatru umbre

Proiectul “Lights. Shadows. Action!” are ca obiectiv principal promovarea conceptului de voluntariat, rolul si beneficiile acestuia prin utilizarea de catre participanti a metodei teatrului de umbre, completata de  storytelling, improvizatie si animatie stradala, pentru a creste nivelul de constientizare a importantei participarii active a tinerilor din mediul rural in activitati de voluntariat pentru dezvoltarea personala si cresterea durabila a comunitatilor de provenienta in conformitate cu agenda actuala a tinerilor din Europa.

Pentru a atinge obiectivele propuse vom realiza atat workshopuri dedicate intelegerii conceptului de cetatenie europeana, voluntariat cat si experimentarea metodelor de educatie nonformala (storytelling, improvizatie, animatie stradala), pentru a realiza  2 reprezentatii de teatru de umbre in mediul rural al judetului Bacau si 1 flashmob in zona cea mai populata de catre tineri, care va avea ca tema ,,Why volunteer’’.

Schimbul de tineri va avea forma unui minilaborator de educatie nonformala cu valoare adaugata pentru participanti, deoarece acestia vor experimenta diverse metode care pot fi utilizate separat, dar si impreuna. Acestea pot fi adaptate in functie de obiectivele propuse de fiecare participant in lucrul cu tinerii din comunitatile de provenienta.

Proiectul este structurat in asa fel incat fiecare promotor sa impartaseasca din experienta sa celorlalti participanti pentru a se asigura transferul de bune practici.

Promotorii au experienta in metoda teatrului de umbre (Grecia si Turcia), animatie stradala (Italia) si storytelling (Spania), iar asociatia Un Zambet va facilita activitatile de inceput si de final, pentru a prezenta metoda de teatru de umbre european, pe modelul caruia vom construi cele doua reprezentantii din cadrul proiectului.

Perioada de desfasurare:

Vizita de pregatire in avans: 5-7 iulie 2013

Schimbul de tineri: 24 august – 1 septembrie 2013

Locatie: Bacau

Limba de lucru: Engleza

Participanti: 5 tineri cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani si 1 lider de grup din fiecare tara participanta.

Finantator: Comisia Europeana, prin Programul Tineret in Actiune, actiunea 1.1, Schimburi de tineri.

Home / Despre proiect